Засідання робочої групи з питань підтримки експорту вітчизняної сільськогосподарської продукції

Засідання робочої групи з питань підтримки експорту вітчизняної сільськогосподарської продукції

23 грудня 2021 року під головуванням першого заступника міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Висоцького відбулося засідання робочої групи з питань підтримки експорту вітчизняної сільськогосподарської продукції.

У заході взяли участь заступник міністра економіки України - Торговий представник Тарас Качка, голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів Владислава Магалецька, в.о. директора державної установи «Офіс з розвитку підприємництва та експорту» Андрій Ремізов, представники обласних державних адміністрацій, профільних асоціацій та громадських об’єднань.

«Україна є важливим торговим партнером і одним з найбільших експортерів аграрної та харчової продукції на світові ринки. Тому відвертий діалог з бізнесом покращує розуміння актуальної галузевої проблематики, яке дозволяє краще планувати діяльність та проводити ще більш цілеспрямоване лобіювання потреб українських експортерів. Ми працюємо над зменшенням перепон для наших виробників, які задіяні на зовнішніх ринках», - зазначив Тарас Висоцький.

Одним з важливих питань порядку денного була диверсифікація ринків збуту української сільськогосподарської продукції у 2022 році. Під час наради були озвучені питання щодо спрощення процедури експорту ячменю до Китайської Народної Республіки, розширення квот на крохмалепатокову продукцію для експорту до країн ЄС, а також участі українських компаній у міжнародній виставці органічних та натуральних харчових продуктів «Middle East Organic & Natural Product Expo».

Андрій Ремізов додав, що зараз проходить Всесвітня виставка «Експо - 2020» у м. Дубай, зокрема тиждень, з 6 до 8 грудня 2021 року, був присвячений презентації потенціалу України у сфері виробництва та експорту органічної продукції у рамках проведення «UA Organic Products». Участь представників українського бізнесу органічного сектору в рамках «Експо - 2020» сприятиме просуванню українських товарів, послуг на світові ринки та надасть імпульс для розширення присутності українських виробників на ринках Близького Сходу.

Учасники висловили свої позиції щодо можливих напрямків спрощення взаємодії з іноземними покупцями української продукції та доцільність систематичного діалогу з бізнесом для кращого розуміння потреб українських експортерів.

 

Джерело: Дія.Бізнес.Експорт

 


 

Читати всі новини