Великобританія імпортує українську цибулю

Україна продовжує розширювати географію експорту цибулі. Так, у січні 2024 року перші гуртові партії української цибулі були експортовані на ринок Великобританії. Про це повідомляють аналітики EastFruit.

«Цей напрямок є нетиповим для постачання цибулі з України, проте дуже перспективним, особливо в такі сезони, як цей, коли у Європі спостерігається дефіцит цибулі», – відмічають експерти.

Зазначається, що основним ринком збуту української цибулі залишається Румунія, куди щомісяця вирушають майже 2 тис. тонн продукції. На другому місці за обсягами експорту залишається Молдова. Також значні партії української цибулі вирушають до Болгарії, Австрії та Чорногорії.

Аналітики зауважують, що причин для розширення обсягів експорту цибулі з України наразі досить багато. Так, ціни на українську цибулю нині перебувають на одному з найнижчих рівнів в історії – близько 31 центів США за кг.

Крім того, українська цибуля продається зараз значно дешевше, ніж цибуля у країнах ЄС чи Молдові. Навіть у Польщі, яка завдяки масовому імпорту цибулі з росії, має найнижчі ціни в Євросоюзі, ціни на цибулю в середньому на 40% вищі, ніж в Україні.

Детальніше: http://surl.li/sdzxc

 

Читати всі новини