Український експорт за перший квартал зріс на 12%

Значне зростання експорту товарів продовжує спостерігатися в Китай (+55%), до Великої Британії (+38%) та до Європейського союзу (+17%).

Значне зростання експорту товарів продовжує спостерігатися в Китай (+55%), до Великої Британії (+38%) та до Європейського союзу (+17%).

Про це у Facebook написав Прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Він зазначив, що завдяки підтримці експортерів і бізнесу, у першому кварталі 2021 року спостерігається зростання товарообігу та експорту товарів, навіть у порівнянні з докризовим першим кварталом минулого року.

Найближчими роками Уряд планує домовитися про підписання ще 5 угод про ЗВТ з різними країнами, що має значно збільшити географію українського експорту. Ще одним інструментом підтримки українського бізнесу, який продає товари за кордон, стане Експортно-кредитне агентство.

«Це установа, яка допомагає нашим експортерам і страхує їх ризики. Уряд цього тижня докапіталізував ЕКА на 1,8 млрд грн. За даними Міністерства розвитку економіки, таке рішення дасть змогу збільшити обсяг загального експорту України на 2-3%», – зауважує Шмигаль.

Він також нагадав про Державну програму підтримки бізнесу «Доступні кредити 5-7-9%». Від старту програми уповноважені банки видали майже 13 тисяч кредитів, а загальна сума склала фактично 30 млрд грн.

Нагадаємо, звітні поквартальні показники за 2020 рік говорять про те, що Україна гідно витримала виклики пандемії. Падіння ВВП виявилося нижчим, ніж прогнозувалося.

 

Джерело: Слово і діло

 

Читати всі новини