Україна за сприяння Єврокомісії реалізує шість проєктів розбудови західного кордону

Україна у рамках програми «Механізм «Сполучення Європи» (CEF) реалізує 6 проєктів розбудови західного кордону, розроблені спільно з Польщею, Румунією, Угорщиною та Словаччиною. Загальна вартість схвалених Єврокомісією проєктів – понад 200 млн євро. 

Проєкти будуть реалізовані на умовах співфінансування. 50% коштів мають виділити держави - автори проєктів, інші 50% – Єврокомісія. Програмою передбачається модернізація автомобільних та залізничних пунктів пропуску, майданчиків для паркування вантажівок, а також закупівля обладнання для митного та прикордонного контролю.

Програма розбудови охопить такі пункти пропуску: «Ягодин – Дорогуськ»; «Краківець – Корчова»; «Мостиська II – Медика»; «Порубне – Сірет»; «Вадул-Сірет – Дорнешті»; «Бережанка – Лужанка» та «Захонь – Чоп».

Довідково: CEF (Connecting Europe Facility) – це фонд ЄС, створений у 2014 році для інвестицій у транспортні, енергетичні, цифрові та телекомунікаційні проєкти. Він виступає основним інструментом для фінансування розвитку Транс'європейської транспортної мережі (TEN-T).

 Детальніше: https://bit.ly/43W8ixv

 

Читати всі новини