Україна розбудовує на кордоні з Румунією пункти пропуску для пришвидшення руху транспорту

Мінінфраструктури разом із румунськими колегами працює над реалізацією проектів у секторі автомобільних перевезень, які дозволять розвантажити пункти пропуску в транспортному коридорі з ЄС.

Є 2 пріоритетні проекти. Перше – це зелений коридор між пунктами пропуску Рені - Джурджулешти - Галац (Україна - Молдова - Румунія). Мета –- запустити спільний митний та прикордонний контроль на Рені. Для цього вже реконструюється пункт пропуску.

На початку 2024 року планується завершити роботи на пункті пропуску і запустити спільний контроль. Це зменшить кількість зупинок вантажівок та пришвидшить контрольні та митні процедури. У планах також масштабна реконструкція пункту пропуску Рені.

Другим проектом є запуск вантажівок через новий пункт пропуску Красноїльськ - Вікова-де-Суз. Його зараз перетинають лише порожні авто. 

Українська сторона також зацікавлена у реконструкції переходу Порубне - Сірет. На ньому планується облаштувати додаткові 4 смуги (дві на в'їзд, дві - на в'їзд) та облаштувати сервісні зони з обох сторін.

Також Україна та Румунія зараз активно працюють над новими проектами вантажних пунктів пропуску Біла Криниця - Клімауць та Біла Церква - Сигету-Мармацей. 

Українська сторона також зацікавлена налагодити проходження порожніх вантажівок через пункт пропуску Дяківці - Раковець на першому етапі, а в перспективі - ще й із вантажем.

Детальніше: https://bit.ly/48hXHia

 

Читати всі новини