Румунія та Молдова дозволять імпорт зерна з України лише за ліцензіями

Румунія дозволить імпорт аграрної продукції з України лише румунським фермерам та переробникам і тільки за наявності ліцензій. Про це повідомив міністр сільського господарства Румунії Флорін Барбу. Відповідний проєкт регуляторного акта готовий і буде затверджений урядом Румунії. Цим проєктом запроваджують механізм авторизації румунських економічних операторів для дозволу імпорту пшениці, кукурудзи, соняшнику та ріпаку.

Законопроєкт передбачає, що отримати дозвіл на імпорт сільськогосподарської продукції з Молдови та України можуть фермери та компанії, які займаються виробництвом олій та жирів, борошномельної продукції, препаратів для годування сільськогосподарських тварин та тваринництвом. Ті, хто має намір імпортувати сільгосппродукцію з цих двох країн, мають надати документ, що підтверджує необхідність поповнення запасів.

Крім того, про аналогічне рішення оголосив віцепрем'єр-міністр, міністр сільського господарства та харчової промисловості Молдови Володимир Боля. Імпорт зерна з України буде дозволено лише фермерам та переробникам, які мають ліцензію.

Детальніше: https://bit.ly/3RM9399

 

Читати всі новини