Польща спростить контрольні процедури для імпорту та експорту аграрної продукції

Під час зустрічі Віце-прем’єр-міністра Польщі Генрика Ковальчика та Першої віце-прем’єр-міністра – Міністра економіки України Юлії Свириденко було досягнуто домовленостей щодо шляхів спрощення торгівлі через українсько-польський кордон.

Так, польська сторона ухвалила рішення забезпечити роботу ветеринарних і санітарних служб у режимі 24/7. Для цього працівники відповідних служб будуть переведені на українсько-польський кордон. 

Також буде спрощено контрольні процедури. Зокрема лабораторні дослідження можна буде робити не на кордоні, а в місті призначення, що значно скоротить час перетину кордону.

“Ми також домовилися усунути бар’єри у торгівлі продукцією тваринного походження, зокрема свинини. Для України важливо забезпечити транзит свинини, яловичини та баранини до третіх країн через територію Польщі, що вимагає відповідних ветеринарних рішень”, – зауважила Юлія Свириденко. 

Вона підкреслила, що Україна та Польща будуть більш ефективно використовувати усі модальності для перевезень, зокрема контейнерні перевезення через польські порти.

 

Джерело: Міністерство економіки України

 

 

Читати всі новини