Намір DFC залучити 1 мільярд доларів для підтримки економіки України може стати сигналом для кредиторів та інвесторів по всьому світу

Американська корпорація з фінансування міжнародного розвитку (DFC) оголосила про намір мобілізувати 250 млн доларів цього року для українських банків задля збільшення обсягів кредитування МСБ. Загалом Американська корпорація з фінансування міжнародного розвитку оголосила про готовність мобілізувати понад 1 млрд доларів для підтримки економіки України.

Зазвичай DFC підтримує лише американських інвесторів, які здійснюють інвестиції в різні країни світу. Але заради України вони зробили виключення і готові видавати кредити, навіть в разі, якщо в українському бізнесі не буде представлено американського інвестора. Для надання підтримки в України DFC використовуватиме відразу декілька інструментів - крім прямого кредитування йдеться також про покриття кредитних та воєнних ризиків. Останній продукт наразі є доступним, однак потребує залучення додаткового рефінансування, над яким DFC вже працює.

Протягом найближчого часу в Україну приїде група експертів DFC, аби провести  інструктаж для команди Advantage Ukraine, що допоможе конкретизувати критерії відбору проектів і зекономить час розгляду заявок.

 

Детальніше: http://bit.ly/3kOtzrm

 

Читати всі новини