Українським експортерам допоможуть освоїти ринок Японії

Представники України та Японії в межах Конференції з економічного розвитку та відбудови в Токіо підписали 56 документів. Серед них міжурядові угоди, меморандуми, домовленості між бізнесами та представниками місцевої влади. Підписано грантові угоди щодо реалізації програм відновлення, а також низку документів між Міністерством аграрної політики України та японськими компаніями, які передбачають надання Україні різної сільгоспотехніки та обладнання.

Також підписали міжурядову конвенцію про уникнення подвійного оподаткування, що надзвичайно важливо для японського бізнесу, який планує нові проєкти в Україні. Крім того, ДУ «Офіс з розвитку підприємництва та експорту» та Японська організація зовнішньої торгівлі (JETRO) спільно працюватимуть над реалізацією проєктів, покликаних посилити торговельні зв’язки між країнами. 

Так, офіс планує налагодити постійний обмін інформацією та передачу контактів українських виробників та IT-компаній, зокрема через спеціальний цифровий сервіс — Каталог українських експортерів на порталі «Дія.Бізнес». Офіс створює на порталі «Дія.Бізнес» окремий розділ для розміщення інформації про компанії, які хочуть експортувати в Україну ті чи інші технологічні рішення та товари для відновлення країни. Японській стороні буде запропоновано цей цифровий сервіс для представлення компаній в Україні та зміцнення співпраці з українським бізнесом.

Також під час візиту було підписано документи у сфері енергетики, телекомунікацій, інфраструктурного будівництва та екології.

Детальніше: https://bit.ly/49nqL9d

 

Читати всі новини