Новини

Україна та Угорщина розглядають можливість відкриття спільного аграрно-індустріального хабу на кордоні для переробки, перевалки і фасування продукції з України, яка йде на експорт.

Про це йшлося під час зустрічі міністра аграрної політики та продовольства України Віталія Коваля з міністром сільського господарства Угорщини Іштваном Надєм.

Сторони розпочали опрацювання дорожньої карти для реалізації проєкту.

Читати більше

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив посол України в Японії Сергій Корсунський.

„Японська компанія m.V.m. Shoji Co. Ltd з Кобе розпочала (і дуже успішно) імпорт українського часнику в Японію.

Сьогодні ми зустрілись у Посольстві обговорити які ще овочі з України можуть бути цікавими японським споживачам, враховуючи складну логістику. Але ми щось придумаємо“, – пообіцяв посол. 

Читати більше

Посібник містить інформацію для підприємців, котрі готові реалізувати в Україні інвестиційні проекти вартістю від 12 млн євро. З гайду ви дізнаєтесь вичерпну інформацію про державну підтримку інвестиційних проектів із значними інвестиціями, а також про механізми доступу бізнесу до низки стимулів та пільг. Відтак, серед видів  державної підтримки інвесторів від держави, що може становити до 30 % вартості капітальних витрат інвестиційного проекту:

Читати більше

Грузія, Зімбабве та Україна входять до трьох країн, де експорт лохини зростає найшвидшими темпами. Україна показує щорічний приріст на рівні 21% або 530 тонн. Зокрема, українські виробники збільшили експорт на 1,1 тис. тонн у 2022 році та ще на 940 тонн у 2023 році.

Лідером по цьому показнику стала Грузія — приріст на рівні 55% щорічно у період 2019−2023 років. Друга позиція за Зімбабве — щорічне зростання на 48% протягом останніх п’яти років.

Читати більше

Ще три індустріальні парки отримають державну підтримку на загальну суму 171,4 млн грн у межах політики "Зроблено в Україні".

„Підписані накази „Біла Церква 2“, „ВінІндастрі“ та „Місто скла“. Сумарно вони отримають 171,4 млн грн, аби модернізувати інфраструктуру“, - зазначила перша віцепрем'єр-міністерка – міністерка економіки України Юлія Свириденко.

Читати більше

Експортно-кредитне агентство України (ЕКА) у січні - вересні 2024 року підтримало експорт на суму 5,7 млрд грн, що в 1,8 раза більше, ніж за аналогічний період минулого року. Інструментами страхування від ЕКА активно користуються виробники з різних галузей — від харчової промисловості та машинобудування до деревообробки та легкої промисловості.

Читати більше

Показник вчасного повернення валютної виручки від експорту агропродукції зараз складає понад 80%.

Ймовірно з листопада буде запроваджено нову процедуру більш детального контролю за поверненням валютної виручки від агроекспорту. Відповідний закон підписаний Президентом, і уряд фіналізує рішення.

Читати більше

Експорт товарів з України за січень - серпень 2024 року сягнув 27,578 млрд дол., що на 12% більше порівняно з аналогічним періодом минулого року. Імпорт українських товарів збільшився на 9,8% - до 45,191 млрд доларів.

За даними Держстату, негативне сальдо склало $17,61 млрд. Минулого року сальдо торговельного балансу також було негативне – $16,53 млрд. Коефіцієнт покриття експортом імпорту становив 0,61 (у січні – серпні 2023 року - 0,60).

Читати більше

Президент В. Зеленський підписав закон „Про внесення змін до Митного кодексу України щодо імплементації деяких положень Митного кодексу ЄС“.

Закон завершує впровадження основної частини митного права ЄС (EU acquis) у законодавство України. Впроваджується концепція митного представництва, аналогічна тій, що функціонує в країнах ЄС, та здійснюється поступовий перехід підприємств на європейську систему авторизацій.

Читати більше

Торік Україна експортувала приблизно 600 тис. т жита до Польщі, яка реекспортувала його до інших європейських країн. Вівса було відправлено усього в межах 13 тис. т, на наступний сезон планується 20 тис. т.

В Україні практично немає експорту гречки, всього 2 тис. т відправили автотранспортом до ЄС. Загальний ринок проса дуже малий і складає 500 тис. т. 

Читати більше