Новини

Міністерство підписало договір з АТ "Укрексімбанк" про співпрацю за програмою "Державне стимулювання створення індустріальних парків" .

Ініціатори створення індустріальних парків та керуючі компанії можуть подавати заявки на отримання державного стимулювання за 2 напрямами.

Читати більше

Молочноконсервним комбінатам літня спека завдає трохи менше проблем, ніж молочним заводам інших спеціалізацій. Попит на консервоване молоко останнім часом навіть зріс через проблеми зі зберіганням свіжого молока.

Експорт молочних консервів у червні дещо скоротився. Але в цілому за перше півріччя зовнішні продажі товару зросли на 18%, в основному за рахунок освоєння деякими виробниками нових ринків в країнах ЄС, додали аналітики.

Читати більше

Експорт агропродовольчої продукції з України у січні-червні 2024 року склав $12,451 млрд, що на 5% більше минулорічних показників за відповідний період.

За розрахунками науковців, частка експорту агропродовольчої продукції в загальному експорті України за звітній період складає 64 %.

Читати більше

Перша віцепрем’єр-міністерка України – Міністерка економіки України Юлія Свириденко та старший віцепрезидент Японського агентства міжнародного співробітництва  JICA (Japan International Cooperation Agency) Шохей Хара підписали Протокол обговорень щодо Проєкту посилення залучення приватного сектору для відбудови України. 

Читати більше

Українські експортери збільшили виторг від постачання на зовнішні ринки деяких видів овочів.

За результатами шести місяців нинішнього року помітно підвищились доходи експортерів цибулі й часнику ($2,3 млн, у понад 100 разів) та заморожених овочів — майже вдвічі, до $5 млн.

За даними експертів, експорт консервованих томатів зріс у понад 20 разів і склав $20 млн.

Читати більше

Українські експортери у січні-червні відправили на зовнішні ринки 237 тис. т м’яса та субпродуктів, що на 5% більше за аналогічний період минулого року.

Зазначається, що валютна виручка від цієї продукції зросла на 15% і склала $505 млн.

«Це стало можливим завдяки збільшенню продажів на зовнішніх ринках м’яса птиці — 226 тис. т (на 6%) вартістю $463 млн (на 18 %)», — пояснили фахівці. 

Читати більше

Експорт соєвих бобів з України у липні 2023/24 МР може стати найбільшим за останні кілька місяців.

Так, за перші 23 дні місяця обсяг відвантаження сої досяг майже 176 тис. т, що на 27% більше експорту за такий же період у червні поточного року, а також майже втричі перевищив показник у аналогічний період минулого року.

Читати більше

У січні-червні 2024 року експорт агропродовольчої продукції з України склав близько $12,4 млрд., тобто на 5% більше у порівнянні з відповідним періодом 2023 року. 

Читати більше

ВРУ ухвалила в цілому законопроєкти №11258 та №11259, які звільняють від податкових та митних зборів імпорт комплектуючих для машин розмінування та ввезення обладнання для енергетики. Зокрема, від митних та податкових платежів звільнено ввезення електрогенераторного обладнання, обладнання для вітрової та сонячної генерації, акумуляторів (крім акумуляторів малої потужності). Зазначені пільги будуть діяти до закінчення воєнного стану, але не пізніше 1 січня 2026 року.

Читати більше

Південне міжрегіональне головне управління Держпродспоживслужби на держкордоні за місяць перевірило майже 380 тонн курячого м’яса українського виробництва. З цього обсягу 208 тонн було експортовано до Об’єднаних Арабських Еміратів, інформує Agroreview. Налагодження постачань курячого м’яса до Об’єднаних Арабських Еміратів є важливим кроком у зміцненні економічних взаємин між двома країнами та підтвердженням високої якості української продукції на міжнародному ринку. 

Читати більше