Новини

Український експорт соняшникової олії у лютому перетнув позначку в 600 тис. т третій місяць поспіль.

Так, експорт соняшникової олії у лютому становив 603 тис. т, це майже без змін порівняно з попереднім місяцем, але на 50% більше, ніж у лютому 2023 року.

Всього за першу половину сезону 2023/24 українські компанії збільшили експорт на 19% — до 3,2 млн т.

Читати більше

8 березня представники України і Туреччини під час візиту президента Володимира Зеленського до Стамбула підписали угоду, яка спрощує торгівлю України і Туреччини та усуває перешкоди для бізнесу.

Читати більше

Це на 2% більше за аналогічний період 2023 року. Так, протягом січня-лютого 2024 року в Україну імпортували товарів на суму $10 млрд, а експортували – на суму $6,8 млрд.

Країни, з яких найбільше імпортували товарів до України: Китай — $2 млрд, Польща — $1,1 млрд і Німеччина — $769 млн.

Експортували з України найбільше до Польщі — на $649 млн, Іспанії — на $624 млн, Китаю — на $504 млн.  

Читати більше

КМУ на засіданні 8 березня вніс зміни до Порядку реалізації експериментального проєкту з верифікації субʼєктів агропромислового комплексу в умовах воєнного стану.

Читати більше

КМУ затвердив порядок та методологію оцінки проектів зі значними інвестиціями, уточнив процес оцінки, необхідні документи та порядок проведення переговорів для укладення спеціальних інвестиційних договорів з метою залучення приватних інвестицій для відновлення економіки.

Читати більше

Український експорт цукру в лютому 2024 року становив майже 75 тис. тонн, що на 19 тис. тонн більше, ніж у січні, і на 5 тис. тонн більше середнього місячного експорту у 2023/24 МР. Загалом за перші п’ять місяців сезону (вересень-серпень) експорт цукру становив 350 тис. тонн у порівнянні з 214 тис. тонн за відповідний період попереднього маркетингового року, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на Share UA Potential. 

Читати більше

У ході зустрічі заступника Міністра економіки України Олексія Соболева з Генеральним директором з глобальних справ Міністерства Європи та закордонних справ Франції Орельєном Лешевальє та

Читати більше

Програма для міжнародних приватних інвесторів, яка допоможе відбудувати Україну, має на меті залучити 15 мільярдів доларів фінансування за підтримки державних органів та ринків капіталу.

За словами віцеголови BlackRock Філіпа Гільдебранда, Фонд розвитку України має намір отримати щонайменше 500 мільйонів доларів від країн, банків розвитку та інших грантових установ, а також 2 мільярди доларів від приватних інвесторів.

Читати більше

Профільний комітет Сенату Канади схвалив законопроєкт про ратифікацію оновленої Угоди про вільну торгівлю між Канадою та Україною без жодних правок.

Тепер законопроєкт буде повернуто на остаточне затвердження повним складом Сенату. Оскільки раніше цей законопроєкт уже подолав такий само триетапний шлях у Палаті громад, після фінального схвалення Сенатом для набуття чинності йому залишиться лише отримати підпис генерал-губернатора.

Читати більше

Шведське експортно-кредитне агентство (EKN) з 1 березня 2024 року почало приймати заявки на надання спеціальних кредитних гарантій для експорту в Україну, загальний ліміт гарантій згідно з бюджетом країни на 2024 рік становить SEK 333 млн ($32,1 млн за поточним курсом). Як йдеться в повідомленні EKN, це стало можливим після ухвалення урядом Швеції відповідної постанови 29 лютого.

Читати більше