Україна та Молдова підписали план співробітництва між прикордонними відомствами обох держав

Представники України та Молдови підписали план співробітництва між прикордонними відомствами обох країн. В пункті пропуску “Паланка-Маяки-Удобне” голова Держприкордонслужби генерал-майор Сергій Дейнеко та начальник Генерального інспекторату Прикордонної поліції МВС Республіки Молдова Руслан Галушка провели робочу зустріч.

Головними питаннями роботи сторін були – обговорення результатів служби відомств обох країн на спільному державному кордоні, обмін інформацією, що впливає на охорону державного кордону, шляхи протидії протиправній діяльності. За результатами зустрічі керівники прикордонних відомств підписали план розвитку співробітництва між Державною прикордонною службою України та Прикордонною поліцією Республіки Молдова на 2024-2025 роки.

Молдова планує надіслати Україні першу партію гуманітарної допомоги у 2024 році. Загальна вартість цієї допомоги, у вигляді матеріальних цінностей та іншого обладнання, складає 4,9 мільйона леїв, що перевищує 250 тисяч євро. Серед товарів, які будуть передані, зокрема 19 електростанцій, обладнання для переливання крові, майже 80 тисяч захисних масок, дезінфікуючі засоби для рук і понад 50 тисяч консервованих продуктів зі свинини та риби.

Детальніше: http://surl.li/qtzcz

 

Читати всі новини