Україна продала більше 44 мільйонів тонн зерна

Українські аграрії продовжують експорт зернових в умовах карантину та з початку 2019-2020 маркетингового року (МР, липень 2019 - червень 2020) експортували 44,19 млн тонн зерна, що на 7,9 млн тонн більше, ніж за аналогічний період минулого року. Про це свідчать дані аграрного департаменту Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Зокрема, пшениці відправлено на експорт 17,4 млн тонн, ячменю - 4,2 млн тонн, кукурудзи - 22 млн тонн, жита - 5 тис. тонн. Крім того, експортовано борошна пшеничного та інших культур - 267,8 тис. тонн, що на 71 тис. тонн більше, ніж за відповідний період минулого МР.

11 березня Кабінет міністрів у зв'язку з поширенням коронавірусу прийняв рішення ввести в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня. Заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Качка заявив, що на час карантину Україна не обмежуватиме експорт зернових культур, соняшникової олії, м'яса птиці та інших ключових експортних позицій.

 

Джерело: УНІАН

 

Читати всі новини