Канада на рік продовжила безмитний імпорт української продукції

Канада продовжила на рік термін дії звільнення від митних зборів на товари, що походять з України. Це рішення забезпечує продовження безмитного імпорту української продукції до Канади, яке діє з 9 червня 2022 року.

На сайті уряду Канади вказано, що згідно з наказом SOR/2024-111, безмитний імпорт української продукції, запроваджений 9 червня 2022 року, триватиме до 9 червня 2025 року.

Згідно з повідомленням, звільнення від митних платежів надається товарам українського походження, які пройшли останній виробничий процес, окрім мінімальних операцій, в Україні. Під мінімальними операціями маються на увазі збереження товару, пакування, розведення водою тощо.

Крім звільнення від митних зборів, також скасовуються антидемпінгові та компенсаційні мита, сплачувані відповідно до Закону про спеціальні імпортні заходи, на товари, які набули своїх основних характеристик в Україні.

Для отримання пільг імпортер має подати заяву протягом двох років після ввезення товарів. Водночас заборона на імпорт товарів з окремих регіонів України згідно із санкціями за Законом про спеціальні економічні заходи залишається в силі.

Експорт товарів з України до Канади в першому кварталі 2024 року зріс у 2,66 раза – до $47,43 млн.

Детальніше: http://surl.li/ujdfq

 

Читати всі новини