Кабмін вирішив поки не обмежувати експорт кукурудзи

Уряд поки не буде встановлювати ліміти на експорт кукурудзи та підписувати додаток до меморандуму між експортерами зерна та Міністерством економіки, торгівлі та сільського господарства України. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник міністра Тарас Висоцький за підсумками онлайн-зустрічі з аграрними асоціаціями.

"Аграрні асоціації, що представляють галузь тваринництва... повідомили, що на цей час не бачать необхідності підписання програми по кукурудзі до меморандуму, оскільки повністю забезпечені запасами кукурудзи для виробництва комбікормів до нового врожаю", - написав він. При цьому Висоцький наголосив, що Мінекономіки не знімає з порядку денного питання про формалізацію граничних обсягів експорту кукурудзи й продовжує відстежувати ситуацію на ринку.

"Сторони домовилися про можливості перегляду загальної позиції у разі зміни ситуації на ринку", - написав він. Як повідомлялося раніше, Українська зернова асоціація (УЗА) закликала не встановлювати граничні обсяги експорту кукурудзи в поточному сезоні на рівні 29,3 мільйона тонн, як це пропонує Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства. Станом на 24 квітня Україна вже поставила на зовнішні ринки близько 26 мільйонів тонн кукурудзи.

 

Джерело: УНІАН

 

Читати всі новини