Експорт українського соняшникового шроту до Китаю ставить рекорди

У червні, за попередніми даними, з України на зовнішні ринки було відвантажено близько 412 тис. тонн соняшникового шроту, що на 7% поступається показнику попереднього місяця, однак, стало найвищим обсягом для вказаного місяця за всю історію. Скорочення експорту відбулося в основному за рахунок зниження відвантажень до країн Євросоюзу на 40% - до 105 тис. тонн. Зазначимо, що це найменший місячний показник експорту у даному напрямку з травня минулого року.

В той же час експорт соняшникового шроту до Китаю в червні зріс третій місяць поспіль, склавши 214 тис. тонн (+3% до травня), що стало найбільшим місячним обсягом експорту для даного напрямку з січня 2023 р. Всього з початку поточного сезону (вересень-червень) з України було експортовано 4,2 млн тонн шроту, що на 21% перевищило показник в аналогічний період попереднього сезону та стало другим за величиною обсягом експорту для вказаного періоду за всю історію після 2019/20 МР (4,5 млн тонн).

Основним ринком збуту протягом всього сезону залишаються країни ЄС з часткою 43%. Приріст експорту у даному напрямку за 10 місяців МР складає 32%. 

Детальніше: http://surl.li/oiauzj

 

Читати всі новини