Через Закарпатську митницю переміщено понад 800 тисяч тонн зернових до ЄС

Через Закарпатську митницю переміщено майже 880 тис. тонн зернових культур до Євросоюзу. Зазначається, що на сьогодні збільшено пропуск та обсяги

першочергової агропродукції та інших пріоритетних вантажів через кордон України до Євросоюзу. "Так, за період з 01.03.2022 по 21.07.2022 через пункти пропуску Закарпатської митниці переміщено понад 877 тис. тонн зернових культур. Зокрема 1948 - вантажівок-зерновозів та 13621 - залізничний вагон із зазначеною продукцією", - йдеться у повідомленні. Як інформують на Закарпатській митниці, найбільший обсяг зерна було вивезено у червні-липні – понад 450 тис. тонн.

У відомстві поінформували, що в середині червня в Закарпатській ОВА відбулася міжнародна робоча зустріч за участі в.о. голови Державної митної служби України В'ячеслава Демченка, президента Фінансової адміністрації Словацької Республіки Іржі Жежулки та очільника області Віктора Микити. У ході перемовин сторони обговорили пришвидшення експорту сільськогосподарської продукції до Словаччини та транзитом до країн ЄС через спрощений механізм оформлення таких вантажів.

Джерело: https://bit.ly/3PJQ9M2

 

 

Читати всі новини