- by admin - Tue, 03/25/2025 - 09:37
Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів продовжує роботу над розширенням ринків, і наразі вже розпочалась робота щодо 31 нового ринку, на які українські підприємства хочуть експортувати.
Минулого року дозвіл на експорт продукції до ЄС отримали 22 вітчизняних виробники харчових продуктів (12 з них – це виробники м'яса птиці та продукції з нього, 3 – рибопереробні підприємства та 5 – молокопереробні).
Для виробників меду також була проведена „переакредитація“, адже з листопада минулого року в ЄС запроваджений перелік підприємств – імпортерів меду. За результатами проведених інспекцій до цього переліку увійшли 28 українських виробників і переробників меду.
Українські виробники переорієнтовуються на країни Африки, Близького Сходу та Китай, зокрема у зв’язку з квотами на певні групи товарів до ЄС.
Детальніше: https://cutt.ly/9ruJfJpj