Зеленський анонсував безмитний режим із Британією

Безмитний режим найближчим часом запрацює з Великою Британією, очікується лібералізація торгівлі з Австралією. Про це Президент Володимир Зеленський сказав під час відеозвернення, передає кореспондент Укрінформу.

«Продовжимо роботу для полегшення доступу українських товарів на всі важливі ринки світу. Вже скасовані мита в торгівлі з Європейським Союзом. Сполучені Штати Америки вже застосовують безмитний режим для української сталі. Канада скасувала мита. Такий же режим запрацює найближчим часом з Британією. Очікуємо лібералізації торгівлі від Австралії», - сказав Зеленський.

Як зазначив Президент, на міністерській конференції членів Світової організації торгівлі, яка розпочалася сьогодні, представники 57 держав зібралися на спеціальний захід солідарності з Україною.

«Я вдячний їм – кожному і кожній – за це. А за результатами цієї міжурядової конференції дізнаємось, зокрема, і строки ухвалення рішення про торговельні послаблення для України ще від Швейцарії, Норвегії, Ліхтенштейну, Ісландії», - сказав Зеленський.

Президент висловив сподівання, що наступного тижня для України будуть хороші новини.

Як повідомляв Укрінформ, Європейський Союз із 4 червня офіційно скасував усі мита і збори з українського експорту, що спрямовується на європейський ринок, аби допомогти відновленню українського бізнесу, який постраждав унаслідок російської агресії. Йдеться про повне призупинення імпортних мит на промислові товари, систему вхідних цін на фрукти та овочі, а також антидемпінгові мита і захисні заходи щодо імпорту сталі строком на один рік.

У неділю у Женеві (Швейцарія) розпочала роботу 12-та міністерська конференція Світової організації торгівлі (СОТ). Понад 50 членів СОТ висловили солідарність з Україною та пообіцяли допомогу та підтримку, зокрема, у вирощуванні та експорті сільськогосподарських продуктів, а також у відбудові країни після війни.

 

Джерело: Укрінформ

 

 

Читати всі новини