Євросоюз назвав найбільших постачальників продуктів. Україна на третьому місці: рейтинг

Україна, попри війну, залишається одним з основних постачальників агропромислової продукції до Європейського Союзу. Україна була на третьому місці за обсягами постачання сільськогосподарської продукції до ЄС з абсолютним показником 8 млрд євро із січня 2023 року.

Загальний обсяг європейського імпорту з України з січня до серпня включно залишався більшим на 23%, або на 1,5 млрд євро порівняно з аналогічним періодом 2022 року. Що стосується найбільших імпортерів для ЄС у період з січня до серпня 2023 року, то до трійки лідерів входять Бразилія, Велика Британія й Україна.

До десятки також увійшли Сполучені Штати, Китай, Туреччина, Індонезія, Аргентина, Республіка Свізерленд і Кот-д'Івуар. Імпорт до ЄС зріс до місячного показника у 5% у серпні 2023 року, та досяг 12,5 млрд євро, що на 15% менше за рівень серпня 2022 року.

Загальний імпорт у період з січня до серпня 2023 року включно сягнув 107,4 млрд євро, що продемонструвало лише незначне зменшення порівняно з таким же періодом 2022 року (-3%, або – 3 млрд євро).

Детальніше: http://surl.li/nplat

 

Читати всі новини