ЄС змінює законодавство про транспортування тварин

ЄС збирається змінити правила щодо транспортування живих тварин і вимагає застосування жорстких заходів проти держав-членів, які не в змозі їх дотримуватись. У рамках політики добробуту тварин також планується перевіряти транспортні засоби перевізників.

Про це повідомляє Meat-Info.

“Учасники транспортного ланцюга повинні дотримуватися своїх зобов’язань, не важливо, чи це фермери, торговці тваринами, ветеринари або транспортні компанії. Держави-члени ЄС зобов’язані виконувати ці правила належним чином або шляхом пошуку нових інструментів політики для застосування нових технологій та мінімізації часу транспортування”, –  вважає депутат Йорн Дохрман. Його ініціатива була прийнята Європейським Парламентом 411 голосами “за”. 43 парламентарі були проти, 110 – утрималися.

Країни ЄС повинні переслідувати порушення “ефективними та гармонізованими санкціями”, включаючи конфіскацію транспортних засобів та обов’язкову перепідготовку персоналу. Члени Європарламенту також хочуть впровадити сучасні технології для поліпшення дотримання правил, що вже існують, включаючи системи геолокації для відстеження місця розташування тварин і тривалості поїздок, а також зворотний зв’язок у режимі реального часу між пунктами відправлення та прибуття.

Члени Європарламенту також хочуть, щоб науково обґрунтоване оновлення правил ЄС щодо транспортних засобів сприяло забезпеченню достатньої вентиляції та контролю температури, вантажівки були обладнані системами подачі питної води.

Час подорожі тварин повинен бути якомога коротшим, вважають в Європарламенті. Депутати підтримують місцеві, мобільні або фермерські забійники та м’ясопереробні заводи поблизу місця вирощування, короткі схеми розподілу та прямі продажі. Вони також хочуть, щоб Єврокомісія уточнила відповідні строки проїзду для різних видів тварин і розробила стратегію переходу від транспортування живих тварин до транспортування м’яса, коли це можливо.

Члени Європарламенту також наполягають на тому, що доки стандарти транспорту в країнах, що не входять до ЄС, не приведені у відповідність до норм ЄС та належним чином не виконуються, ЄС має прагнути пом’якшити відмінності через двосторонні угоди або, якщо це не можливо, заборонити перевезення живих тварин до цих країн.

“Відповідно до постанови Європейського суду, ЄС відповідає за тварин навіть після того, як вони покинули територію блоку. Таким чином, або треті країни забезпечують максимально високий рівень захисту перевезених тварин, або ми повинні заборонити їх експорт до цих країн”, – зазначає пан Дорман.

* Інформація з порталу Meat-Info

Читати всі новини