ЄБРР збільшить фінансову підтримку українського бізнесу в 2023 та 2024 роках

Про це йшлося під час зустрічі першого віцепрем’єр-міністра України – міністра економіки Ю. Свириденко з президенткою ЄБРР Оділь Рено-Бассо. ЄБРР готовий долучитись до фінансування розмінування аграрних земель та розробити спеціальний фінансовий продукт у співпраці з банками та Міністерством із фінансування робочого капіталу для виробників спецтехніки для розмінування, що може дати поштовх для розвитку технологій та машинобудування в Україні.

Сторони обговорили також питання подальшої співпраці між ЄБРР та організаціями фінансування розвитку (Development Finance Institutions, DFI) щодо координації зусиль по інвестуванню в Україну, особливо у приватний сектор економіки. Йшлося також про збільшення прямого кредитування українського приватного бізнесу, а також підтримки ліквідності держкомпаній.

Ще однією важливою темою для обговорення стало страхування воєнних ризиків. ЄБРР готує юридичне структурування та управління відповідним проєктом, а також підготовку продукту із страхування товарів у дорозі та на складах від воєнних ризиків разом із українськими страховими компаніями. На наступних етапах проєкт може теж включати страхування інвестиційних ризиків.

Детальніше: https://bit.ly/3ru8czq

 

Читати всі новини