В Україні стартував пілотний проект пост-митного контролю

Проведення пост-митного контролю полягає у перевірці інформації, зазначеної в митній декларації, та поданих документів. Основними напрямами здійснення пост-митного контролю є: контроль за правильністю визначення бази оподаткування, контроль за правильністю класифікації товарів згідно з УКТЗЕД, контроль за визначенням країни походження товарів, тощо.

Пост-митний контроль не проводиться щодо всіх митних оформлень. Проведення пост-митного контролю конкретних митних оформлень здійснюється митницею оформлення за результатами застосування системи управління ризиками. Також здійснення пост-митного контролю можливе лише щодо митних декларацій, оформлення яких завершено не пізніше ніж за 30 календарних днів до початку здійснення пост-митного контролю.

Під час проведення такого контролю митниця, яка здійснила митне оформлення товару, може запитати документи, які не подавались до митного оформлення але містять відомості, що дозволяють перевірити заявлені у митній декларації дані. Результати пост-митного контролю враховуються системою управління ризиками та під час відбору підприємств для проведення документальних перевірок у подальшому.

Детальніше: https://cutt.ly/ewZKtueJ

 

Читати всі новини