Утворено Раду з розвитку креативної економіки

Відповідну постанову, розроблену Міністерством культури та інформаційної політики, Уряд прийняв на своєму засіданні 19 травня 2021 року.

Рада з розвитку креативної економіки — це тимчасовий консультативно-дорадчий орган Кабінету Міністрів.

Співголовами Ради стали Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров та Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Вони мають затвердити персональний склад Ради. Передбачається, що до нього увійдуть заступники міністрів, представники профільних комітетів Верховної Ради, Офісу президента України, центральних органів виконавчої влади, державних установ та організацій.

Серед основних завдань Ради:

  • координація дій органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, громадянського суспільства та бізнесу з питань розвитку креативних індустрій;
  • налагодження прямого діалогу у форматі «влада-бізнес», у тому числі на регіональному рівні, з метою залучення бізнесу та широких кіл громадськості до фахового обговорення питань розвитку креативних індустрій;
  • підготовка пропозицій та рекомендацій щодо вдосконалення законодавства, спрямованого на стимулювання розвитку креативних індустрій, впровадження механізмів підвищення конкурентоспроможності українського креативного продукту на внутрішньому та зовнішньому ринках, удосконалення механізмів захисту прав і законних інтересів бізнесу зі сфери креативних індустрій.

У рамках діяльності Ради за її рішенням можуть утворюватися тимчасові робочі групи, які готуватимуть фахові експертні аналізи та пропозиції за напрямами роботи. Рішення робочих груп передаватимуться на розгляд та затвердження Ради.

Документом визначено, що Рада подає Кабінету Міністрів розроблені рекомендації та пропозиції, які можуть бути реалізовані шляхом прийняття рішень Уряду.

Засідання органу проводитимуться не рідше одного разу на три місяці. Організаційне, інформаційне, матеріально-технічне забезпечення діяльності Ради здійснюватиме МКІП.

Нагадаємо, що підтримка креативних індустрій та створення правових умов для їх розвитку передбачені Угодою про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони. Крім того, розвиток сфери культури, креативних індустрій, туризму та інформаційної політики серед ключових завдань Уряду на 2021 рік.

 

Джерело: Дія.Бізнес.Експорт

 

Читати всі новини