Уряд схвалив законопроект, що узгоджує новий проект Митного тарифу України

20 листопада Уряд підтримав проект Закону, який пропонує узгодити новий  проект Митного тарифу України. Про це повідомляє прес-служба Мінекономіки.

Чинний Митний тариф України побудовано на основі Гармонізованої системи версії 2012 року.

Водночас, з 1 січня 2017 року застосування заходів тарифного та нетарифного регулювання в більшості країн світу, зокрема й в найбільших торговельних партнерах (ЄС, Туреччина, Китай, США, Швейцарія, Білорусь) здійснюється на основі Гармонізованої системи версії 2017 року.

У зв’язку з цим виникає низка ускладнень, пов’язаних із розбіжностями у товарних кодах під час митного оформлення продукції, що імпортується в Україну, або під час порівняння митної статистики України та країн-торгових партнерів.

В основу проекту Митного тарифу України покладено нову версію Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності, побудованої на основі Гармонізованої системи опису та кодування товарів 2017 року і Комбінованої номенклатури Європейського Союзу.

Зокрема проект нового Митного тарифу України технічно змінює класифікацію окремих товарів завдяки об’єднанню декількох кодів у один та не передбачає змін ставок ввізного мита на товари.         

Також проект Закону  сприятиме прискоренню та спрощенню процедури митного оформлення товарів, допоможе адаптувати статистичну систему України до міжнародних методів, стандартів та класифікації.

Читати всі новини