"Укрзалізниця" та польська PKN Orlen домовились про постачання дизпалива

"Укрзалізниця" та одна із найбільших нафтопереробних компаній Східної Європи PKN Orlen з Польщі домовились про стратегічне співробітництво щодо постачання польською компанією дизпалива для потреб української економіки. Про це повідомляє пресслужба Міністерства інфраструктури. Йдеться як про системні, так і про оперативні поставки пального.

"Ми розуміємо, що розв’язати проблему нестачі пального виключно силами бізнесу дуже складно. Тому разом з прем’єр-міністром Денисом Шмигалем та урядовою командою було прийнято рішення про залучення на український ринок великих нафтових компаній та підписання з ними прямих довгострокових договорів", — розповів міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

За його словами, "Укрзалізниця” була визначена державним імпортером палива для потреб економіки. Завдяки довгостроковій співпраці з польською компанією PKN Orlen в уряді розраховують вирішити ситуацію з нестачею палива, а також зменшити ціни дизелю на АЗС, сказав Кубраков. “Плануємо, що вже найближчим часом зможемо забезпечувати ключові потреби країни у пальному – потреби Збройних Сил України, аграріїв, промисловості та цивільного населення”, — додав міністр.

Також “Укрзалізниця” працює з іншими великими постачальниками нафтопродуктів для насичення української економіки необхідною кількістю пального, зазначили в Міністерство інфраструктури. Щоб подолати паливну кризу в Україні, в травні Міністерство інфраструктури України та Міністерство інфраструктури Польщі домовилися про скасування дозволів для усіх перевізників, які здійснюють міжнародні перевезення палива. Паралельно працюють над збільшенням пропускної спроможності пунктів пропуску на західних кордонах України та розвиток мережі логістичних хабів біля кордонів.. 

Джерело: https://bit.ly/3zmdDl5

 

 

Читати всі новини