- by admin - Tue, 07/30/2019 - 08:26
Експорт плодово-ягідної продукції з України в січні-червні поточного року збільшився на 16% у порівнянні з аналогічним періодом 2018 року і становить 116 мільйонів доларів, повідомила прес-служба Національного наукового центру "Інститут аграрної економіки".
Згідно з повідомленням, збільшення експортної виручки стало можливим завдяки збільшенню доходів від продажу всіх основних товарів українського експорту цієї групи, зокрема, волоського горіха, заморожених плодів та ягід, яблук і груш, які сукупно займають у структурі вартості цієї продукції понад 95%. У прес-службі також зазначили, що в порівнянні з аналогічним періодом минулого року український експорт плодів та ягід збільшився й в натуральному вираженні. За даними експертів, головними ринками збуту української плодово-ягідної продукції у січні-червні поточного року стали Туреччина (18 млн. дол.), Франція (11 млн. дол.), Польща (10 млн. дол.), Білорусь (9 млн. дол.), Ірак (7 млн. дол.), Італія (5 млн. дол.), Греція (5 млн. дол.) та Німеччина (4 млн дол.). Загалом, понад 50% експортної вартості плодів та ягід Україна отримує завдяки поставкам до Європейського Союзу.