Україна та Єгипет погодили сертифікат на експорт м'яса птиці та продуктів з нього

Компетентні органи України та Єгипту погодили форму сертифікату здоров’я на експорт з України м’яса птиці та продуктів з нього. Погодження сертифікату стало результатом спільної роботи дипломатів Міністерства закордонних справ України та фахівців Держпродспоживслужби з єгипетською стороною.

Зазначену форму сертифіката здоров’я опубліковано на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби у розділі «Міжнародне співробітництво» ‒ «Ветеринарія та безпечність» ‒ «Сертифікати на експорт з України».

Звертаємо увагу на те, що сертифікація м’яса птиці та продуктів з нього на експорт до Єгипту повинна здійснюватися відповідно до вимог СОТ, а вантажі з вищезгаданою продукцією повинні супроводжуватися халяльним сертифікатом, виданим халяльним сертифікаційним центром «ISEG Halal».

Нагадаємо, у грудні минулого року відбувся візит української делегації до Єгипту, де обговорювалися питання відкриття нових ринків для українських виробників та продовження безперебійного експорту аграрної продукції.

Довідково: Держпродспоживслужба, Міністерство закордонних справ України, Мінекономіки спільно працюють над відкриттям нових ринків для українського експорту, надаючи підтримку виробникам та усуваючи технічні перешкоди в торгівлі, а також забезпечуючи державні гарантії щодо дотримання вимог країн-партнерів.

 

Джерело: Держпродспоживслужба

 


 

Читати всі новини