Україна та держави ЄАВТ оголосили про початок переговорів щодо оновлення низки угод про вільну торгівлю

27 червня відбулася стартова зустріч Першого віцепрем’єр-міністра України - Міністра економіки України Ю. Свириденко з міністрами Європейської асоціації вільної торгівлі (ЄАВТ) для декларації рішення про початок внутрішньодержавних процедур з оновлення пакету угод про вільну торгівлю.

Йдеться про Угоду про вільну торгівлю між Україною та державами ЄАВТ (Швейцарія, Норвегія, Ісландія та Ліхтенштейн), Угоду про сільське господарство між Україною та Королівством Норвегія, Угоду про сільське господарство між Україною та Ісландією та Угоду про сільське господарство між Україною та Швейцарською Конфедерацією.

В нову редакцію Угоди передбачається включити нові розділи щодо малих та середніх підприємств, торгівлі та сталого розвитку, електронної комерції та технічного співробітництва. Також пропонується оновити розділи: торгівля товарами, технічні бар’єри в торгівлі, санітарні та фітосанітарні заходи, спрощення процедур торгівлі, захист інтелектуальної власності, державні закупівлі.

Також Україна зацікавлена у максимальній лібералізації як ставок митних зборів, так і пільгових мит, а також нетарифних заходів щодо всіх товарів.

Детальніше: bit.ly/3NsbWIv

 

Читати всі новини