Україна та Данія поглиблюватимуть двосторонню співпрацю у торгівлі

Теперішній стан двосторонньої співпраці між Україною та Данією, умови здійснення експортно-імпортних операцій та перспективні напрями співробітництва обговорили під час зустрічі голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька та Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Данія Оле Егберг Міккельсен.

«Я дуже вдячна нашим партнерам з Королівства Данія за плідну співпрацю між нашими країнами. Впевнена, ми зможемо поглибити наше співробітництво на взаємовигідних умовах для бізнесу та споживачів обох країн», - зазначила Владислава Магалецька. На сьогодні право експорту власної продукції на територію Європейського Союзу (зокрема й Данії) мають 377 українських підприємств, які виробляють м'ясо та м’ясні продукти, яйця та яєчні продукти, мед, колаген та інше.

Натомість із Данії в Україну постачається свіжа свинина, м’ясопродукти, ВРХ, корми для домашніх тварин, перероблені корми тваринного походження для риби та інша продукція. Рибні продукти є однією з ключових статей данського експорту в Україну та реекспорту України до ЄС (у тому числі до Данії). Так, експорт риби та рибних продуктів з Данії в Україну в 2020 році становив близько 23 млн євро, а реекспорт до Данії – 7 млн євро.

Учасники зустрічі також обговорили питання нових імпортних вимог для доступу на ринок України харчових продуктів, зокрема риби та рибних продуктів із Данії, а також питання ввезення на територію України племінних свиней. Домовились про тісну комунікацію та оперативне відпрацювання питань, що стосуються здійснення експортно-імпортних операцій.

 

Джерело: Дія.Бізнес.Експорт

 

 

Читати всі новини