Україна разом із ЄС працюватиме над інфраструктурним розвитком Дунаю

Україна вдячна Єврокомісії за зусилля з інтеграції українських транспортних шляхів, включно з Дунайською ділянкою, у загальноєвропейську транспортну мережу ТЕN-Т та працюватиме разом з ЄС та країнами-сусідами для розвитку цієї інфраструктури.

Про це заявив віцепрем'єр-міністр з відновлення України — міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков у Брюсселі під час пресконференції за підсумками переговорів з єврокомісаром з питань транспорту Адіною Велян. Він висловив солідарність з колегами з Румунії, оскільки ця країна також відчула атаки з боку російського агресора.Друга важлива тема – це розвиток прикордонної інфраструктури та спрощення адміністративних правил перетину кордонів для експорту товарів з України та для операцій з імпорту, що матиме величезний економічний ефект.

Особливо це стосується кордонів між Україною, Молдовою і Румунією, де на деяких ділянках, на відстані у 2-3 кілометри, працюють відразу три пункти прикордонного контролю від трьох країн.

Детальніше: https://bit.ly/3PQg8V4

 

Читати всі новини