Україна і США домовляються про відкриття ринку для української курятини

Україна та США обговорюють можливість відкриття ринку для українського м’яса птиці, повідомляє УНН із посиланням на Державну службу України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

"Ринок США є дуже цікавим для українських виробників. Відкриття ринків таких великих країн надає нові можливості для розвитку бізнесу – це і нові виробничі потужності, і інвестиції в нові технології, і нові робочі місця. Все це позитивно впливає й на внутрішній український ринок та українських споживачів. Тому чим більше ми матимемо ринків збуту, тим більш сталим та захищеним буде вітчизняний агросектор", - йдеться в повідомленні.

Водночас обговорюється імпорт американської продукції в Україну. З США до нашої країни вже імпортується м'ясо птиці, молоко та молочні продукти, риба та продукти аквакультури, корми для домашніх тварин, яловичина та деякі інші товари. Американська сторона висловила зацікавленість у розширенні переліку товарних позицій для здійснення імпортних операцій.

Найбільший в Україні виробник і експортер курятини, компанія “МХП” (Наша Ряба) Юрія Косюка цього року відкрила поставки української курятини до Великої Британії. В цілому географія експорту компанії складає більше 80 країн світу.

На сьогодні це єдиний в Україні виробник курятини, який успішно пройшов незалежний тест на відсутність антибіотиків у продукції.

 

Джерело: УНН

 

Читати всі новини