У 2020 році міжнародні ветеринарні сертифікати на експорт видаватимуться через електронну систему

Держпродспоживслужба  у рамках програми Світового банку у 2020 році планує почати впроваджувати проект з видачі міжнародних ветеринарних сертифікатів на експорт. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Т. в. о. Голови Держпродспоживслужби Ольга Шевченко пояснила, що це дозволить бізнесу зекономити час і кошти, які витрачаються на оформлення таких документів: «Часто наш бізнес стикається з тим, що при технічних помилках в документах дуже часто машини з вантажем повертаються з кордону. Крім того, деякі країни вимагають оформлення сертифікатів з перекладом на їхні мови, а це значно ускладнює ведення бізнесу і передбачає витрачання додаткових коштів».

З наступного року, зауважила вона, видача міжнародних ветеринарних документів відбуватиметься через електронну систему, яка, зокрема передбачиме можливість переклад різними мовами для тих країн, які цього потребують.

У свою чергу директор Державного підприємства «Агентство з ідентифікації та реєстрації тварин» Ігор Клименок повідомив, що цим плани Держпродспоживслужби з діджиталізації не обмежуються. За його словами, будь-який зареєстрований суб’єкт господарювання через особистий кабінет матиме доступ до всіх баз даних. Це дозволить забезпечити прозорість, спростить аналіз роботи та пришвидшить прийняття рішення, а також забезпечить економію коштів.

Читати всі новини