Тимофія Милованова призначили тимчасовим керівником Нацфонду інвестицій

На засіданні 14 квітня урядовці проголосували за призначення Тимофія Милованова виконуючим обов'язки гендиректора ДП "Національний фонд інвестицій України". Про це за підсумками засідання уряду повідомив у Telegram постійний представник уряду у Верховній Раді Василь Мокан.

Тимофій Милованов був міністром розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства в уряді Олексія Гончарука. Разом із його Кабміном у березні 2020 року він був відправлений у відставку.  У листопаді 2020 року Милованова призначили радником керівника Офісу президента Андрія Єрмака.

Нагадаємо:

Кабмін на засіданні 31 березня затвердив статут "Національного фонду інвестицій України" ("Націнвестфонду") – готуватиме та реалізовуватиме інвестиційні проєкти.

Метою діяльності "Націнвестфонду" зазначають "створення сприятливих умов для реалізації масштабних інвестиційних та соціально значущих проєктів, розвитку міжнародного економічного співробітництва та зростання конкурентоспроможности України".

Згідно статуту, підприємство залучатиме кошти для реалізації інвестпроєктів, фінансуватиме, готуватиме та реалізовуватиме їх. Також фонд управлятиме об’єктами власності відповідно до закону, створюватиме інвестиційні фонди та братиме у них участь. 

Крім того у сфері діяльності фонду – участь у спільній діяльності та у соціально значущих проєктах.

Згідно урядової постанови, Мінекономіки упродовж місяця повинно розробити проект закону про Націнвестфонд. Зокрема, ним передбачать механізми створення спільних інвестпроектів із суверенними фондами Об’єднаних Арабських Еміратів, держави Катар та інших.

Крім того, Мінекономіки зобов’язане підготувати зміни до держбюджету щодо фінансування новоствореного фонду. Через місяць після затвердження цих змін уряд планує перетворити фонд з держпідприємства на  акціонерне товариство.

 

Джерело: Економічна правда

 

Читати всі новини