Рада утворила ТСК з питань захисту прав інвесторів

Верховна Рада ухвалила постанову 5659 "Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань захисту прав інвесторів"

Її підтримали 312 народних депутатів, передає кореспондент Укрінформу.

Основними завданнями комісії визначено підготовку та надання на розгляд Верховної Ради законодавчих ініціатив щодо захисту прав інвесторів, забезпечення рівного захисту прав, інтересів і майна суб'єктів інвестиційної діяльності незалежно від форми власності, а також ефективного інвестування в економіку України, розвитку міжнародного економічного співробітництва та інтеграції.

ТСК також має визначити пріоритетні напрямки вдосконалення законодавства щодо створення умов для інвестиційної діяльності; забезпечити захист прав інвесторів (бізнесу).

Серед завдань комісії: здійснення парламентської співпраці з бізнес-асоціаціями та профільними структурами для сприяння створенню безперешкодних умов для залучення інвестицій; збір та аналіз, в межах повноважень, інформації для проведення парламентських слухань щодо випадків порушення прав бізнесу судовою владою, органами місцевого самоврядування та органами виконавчої влади України, в тому числі правоохоронними органами, порушень прав інвесторів шляхом зловживань положеннями чинного законодавства.

До складу ТСК увійшло 13 народних депутатів. Головою комісії обрано Галину Янченко (фракція "Слуга народу"), її заступником - Ларису Білозір (депутатська група "Довіра").

 

Джерело: Укрінформ

 

Читати всі новини