Підтримка експортерів в умовах війни: поєднання програми «Доступні кредити 5-7-9%» зі страхуванням експортних контрактів

Одним із завдань впровадження NCTS є підтримка українського бізнесу та здешевлення кінцевої продукції, відповідно – її конкурентоспроможність, зокрема і на зовнішніх ринках. 

«Українським експортерам потрібен доступ до фінансового ресурсу, із чим у підприємців неабиякі проблеми. Тому Мінфін активно розвиває Державну програму «Доступні кредити 5-7-9». Держава компенсує банкам відсоткову ставку за кредитами на підтримку та розвиток бізнесу і українські виробники мають можливість отримати дешевий ресурс. Ми не зупинили цю програму під час війни, а навпаки її наростили, спростили», – розповів заступник Міністра фінансів України з питань європейської інтеграції Юрій Драганчук.

«Розуміючи викликані війною складнощі з фінансуванням для експортерів, влада – також за ініціативи Мінфіну – запровадила ще одну можливість: використання додаткового інструменту страхування експортних контрактів через Експортне кредитне агентство. І тепер можна комбінувати отримання ресурсу через Фонд розвитку підприємництва у межах програми «Доступні кредити 5-7-9%» та страхування експортних контрактів за допомогою ЕКА», – зазначив він.

Детальніше: https://bit.ly/3Rrdqne

 

 

 

Читати всі новини