Підприємців Черкащини ознайомили з оновленими правилами міжнародної торгівлі ІНКОТЕРМС®2020

В області продовжують реалізовувати Стратегію розвитку малого та середнього підприємництва Черкащини на 2018-2020 роки. У її межах 12 березня відбувся семінар «Правила Інкотермс®2020. Нові умови роботи на зовнішніх ринках у 2020 році». На ньому представники регіонального бізнесу знайомилися з нововведеннями, що були запроваджені з 01 січня цього року новою редакцією правил Інкотермс®2020, інформують у Департаменті регіонального розвитку ОДА.

У заході  взяли участь власники бізнесів, які орієнтовані на експорт та імпорт, менеджери-ЗЕД, юристи, що працюють в сфері міжнародної торгівлі, представники страхових компаній та підприємств, що ведуть міжнародну торгівлю. Загалом до участі долучилися близько 50 представників підприємств та організацій регіону.

Семінар складався з двох блоків та викликав багато професійних запитань з боку представників бізнесових кіл області. Учасники обговорили проблеми, з якими стикаються компанії, що займаються зовнішньоекономічною діяльністю.

Спікер заходу Микола Ларін, голова ради Асоціації експортерів та імпортерів, офіційний сертифікований тренер ICC та ICC Ukraine з питань впровадження правил Інкотермс®2020 в Україні, ознайомив учасників семінару з основними структурними змінами правил Інкотермс для міжнародного бізнесу; надав роз’яснення та практичні рекомендації щодо застосування усіх змін та новел, які відображені у новій редакції правил у порівнянні з попередньою редакцією 2010 року.

Співорганізаторами заходу виступили обласна державна адміністрація, Черкаська торгово-промислова палата та UKRSIBBANK BNP ParibasGroup.

Довідково: Правила Інкотермс  – це міжнародні терміни, які регулюють умови постачання у зовнішньоекономічних договорах. Видавець правил Інкотермс – Міжнародна торгова палата. Перша редакція правил Інкотермс була видана в 1936 р. і з цього часу вони неодноразово перевидавалися. Попередня редакція правил Інкотермс була видана у 2010 році. Нинішня редакція правил Інкотермс 2020 року – дев’ята за рахунком. Самі правила ухвалюються з періодичністю приблизно раз на 10 років.

Із введенням в дію нової редакції правил Інкотермс, не відміняється попередня редакція правил. Тому бізнес у своїх ЗЕД-контрактах може й далі використовувати правила Інкотермс попередніх редакцій, скажімо, правила Інкотермс 2000 або Інкотермс 2010.

У більшості країн світу правила Інкотермс використовуються як рекомендації і не прив’язані до національного законодавства. В Україні правила Інкотермс залучені в рамки закону – використання умов постачання обов’язкове для застосування у зовнішньоекономічних договорах.

Читати всі новини