На Черкащині планують запустити інвестиційний маркетплейс для громад

ГО Digital Cherkasy планує розробити новий цифровий інструмент для залучення інвестицій у межах проекту «Інвестиційний маркетплейс територіальних громад Черкащини».

Для економічного розвитку громад Черкащини необхідно залучати інвестиції в регіон. Відсутність інвестицій та бізнес-інфраструктури безпосередньо впливає як на рівень розвитку місцевого підприємництва, так і на рівень розвитку територіальних громад Черкаської області.

Тому Digital Cherkasy розробляє нову зручну інвестиційну онлайн-платформу. Вона буде необхідна для:

  • підтримки онлайн-діалогу з місцевим бізнесом та інвесторами;
  • проведення аудиту потенційних об'єктів для інвестування;
  • підвищення інвестиційної привабливості громад.

Платформа стане пілотною ініціативою зі стимулювання B2B-взаємодії та побудови ефективних інвестиційних відносин у час цифрової трансформації.

Заступник Міністра цифрової трансформації України з питань євроінтеграції Валерія Іонан розповіла про свої сподівання щодо запуску інвестиційного маркетплейса Черкащини: «Я маю надію, що ініціатива дасть імпульс регіональній та локальній цифровізації та стане взірцем для інших регіонів».

Програма U-LEAD також підтримала цифровізацію в Черкасах. Заступник директора Програми U-LEAD від GIZ Андрей Хорват наголосив, що ініціатива є прекрасним прикладом для представлення всіх переваг і можливостей такого інструменту з метою місцевого розвитку та залучення інвестицій.

 

Джерело: КМУ

 

Читати всі новини