МЗС допомагатиме вітчизняним експортерам у разі виникнення проблем з Білоруссю

У Міністерстві закордонних справ закликають вітчизняних експортерів звертатись до них у разі обмежень з боку Білорусі. МЗС спільно з Мінекономіки докладуть максимум зусиль, аби знайти таким компаніям альтернативний ринок збуту.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив заступник міністра закордонних справ України Дмитро Сенік під час відкритого засідання Комітету підтримки експорту та інвестицій Київської ТПП.

"Будь-яка українська компанія, яка постраждає від обмежень з боку Біллорусії щодо експорту продукції, одразу звертайтесь до МЗС ради експортерів, і ми разом з нашими колегами з Міністерства економіки будемо шукати способи для того, аби знайти такій компанії альтернативний ринок збуту", - сказав Сенік.

Як повідомляв Укрінформ, Білорусь запровадила режим індивідуального ліцензування на імпорт низки українських товарів: кондитерські вироби, шоколад, соки, пиво, плити ДСП і ДВП, шпалери, туалетний папір і упаковка, цегла, керамічна плитка, шкільні ампули, сільгосптехніка для сівби, пральні машини та меблі. Це рішення затверджене постановою Ради міністрів Білорусі від 26 травня. Рішення набрало чинності через 10 днів після публікації і розраховане на 6 місяців.

Серед партнерів України у зовнішній торгівлі товарами у 2020 році Білорусь посіла шосте місце, однак за підсумками першого кварталу 2021 року вона опустилася на одну сходинку нижче і посіла сьоме місце.

 

Джерело: Укрінформ

 

Читати всі новини