Можливість завчасного заповнення митних декларацій на транзит територією Румунії

Асоціація з ЄС Новини у сфері ЗЕД Румунія Повідомлення від міністерства Розвиток експорту. Можливість завчасного заповнення митних декларацій на транзит територією Румунії. За інформацією Міністерства економіки України, з метою зменшення черг на українсько-румунському кордоні у контексті збільшення потоку товарів з України до Європейського Союзу, румунська сторона поінформувала про можливість завчасного заповнення митних декларацій на транзит територією країни.

За повідомленням компетентних органів Румунії, митні декларації на транзит заповнюють в інформаційній системі NCTS-RO та можуть бути подані власником або його уповноваженим представником на базі укладеної угоди на представлення інтересів.

Відповідно до положень ст. 171 Митного кодексу Союзу (Регламент Європейського Парламенту і Ради (ЄС) № 952/2013 від 9 жовтня 2013 року), митні декларації можуть бути заповнені та подані завчасно до дати представлення товарів на митницю, разом з даними, необхідними для аналізу ризиків щодо безпеки та цілісності, щоб у подальшому, на момент представлення товарів, митний орган на кордоні опрацював декларації згідно з митною чергою, зменшуючи цим час очікування на заповнення відповідних документів.

Інформація (англійською мовою) для подальшої передачі українським перевізникам/економічним операторам, які здійснюють свою діяльність з транзиту територією Румунії:

перелік компаній, уповноважених як митні комісари, які мають право подавати митні декларації до митних офісів на кордоні з Україною;

перелік авторизованих економічних операторів, які надають гарантію або звільняють від гарантії в рамках транзиту ЄС, або загального транзиту та ті, які мають право подавати митні декларації на транзит як власників перевезень у будь-якому митному офісі Румунії або ЄС.

 

Джерело: Дія.Бізнес.Експорт

 

 

Читати всі новини