Мінекономіки створить з MIGA робочу групу для пришвидшення процесу страхування інвесторів

Мінекономіки України спільно з MIGA домовились про створення робочої групи для пришвидшення та оптимізації процесу страхування інвесторів. Про це домовилися під час зустрічі перший віцепрем’єр-міністр України – міністр економіки Юлія Свириденко з виконавчим віце-президентом Багатостороннього агентства гарантій інвестицій (MIGA) Хіроші Матано.

MIGA у цьому році вже втілила два проєкти зі страхування військових ризиків у реальному секторі і ще два у фінансовому секторі. Також вони працюють над залученням додаткового фінансування до кінця року від п’яти країн.

«Ми домовились про створення робочої групи для пришвидшення та оптимізації процесу страхування інвесторів», - зауважила Свириденко.

MIGA нещодавно затвердила 10-річний пакет страхування вартістю 9,1 мільйона доларів США для проєкту індустріального парку М10 у Львівській області України. Ця страхова угода частково фінансується країнами-донорами через Цільовий трастовий фонд підтримки реконструкції та економічного розвитку України (SURE), під наглядом MIGA.

Україна заохочує надання інвестиційного страхового покриття українським компаніям, коли вони створюють спільні підприємства з іноземними партнерами.

Детальніше: https://bit.ly/3supZad

 

Читати всі новини