LTG Cargo планує запустити до України щотижневий контейнерний поїзд

Транспортна компанія LTG Cargo, що входить у групу Литовської залізниці (Lietuvos geležinkeliai, LTG), має намір запустити щотижневий контейнерний поїзд до України через ускладнену ситуацію на автомобільних пунктах пропуску через держкордон.

«Лише за листопад ми отримали майже 80 нових запитів на перевезення вантажів до України та з України. Абсолютна більшість із них — від компаній, які досі займалися транспортуванням вантажів вантажівками. Безпрецедентна ситуація спонукає клієнтів розглянути можливість транспортування залізницею до України або з України заморожених продуктів, виробів з паперу та картону, хімічних товарів чи деревини», — зазначила генеральна директорка LTG Cargo Еґле Шиме.

За одну поїздку потяг може перевезти стільки вантажу, скільки зазвичай перевезуть 36 вантажівок.

Водночас уже є результати співпраці з новими клієнтами — з Каунаського інтермодального термінала до України сформовано потяг зі збірним вантажем трьох клієнтів у контейнерах. Він перевозитиме гранули ПЕТ та сульфат амонію, а також порожню тару. Наступного тижня потяг має дістатися України — планується, що на дорогу йому знадобиться 8-9 днів.

Детальніше: https://bit.ly/3tgcY4k

 

Читати всі новини