Китай обрав українських постачальників яловичини на свій ринок

Китай затвердив перелік українських виробників замороженої яловичини, які можуть експортувати цю продукцію на ринок країни. Про це повідомляє пресслужба Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Зазначається, що наразі до переліку внесені три суб’єкти, але процес триває, і до Держпродспоживслужби продовжують надходити заявки на відкриття китайського ринку для інших українських виробників. Відомство звертає увагу, що підприємства, які мають намір експортувати заморожену яловичину до КНР повинні ознайомитися з вимогами цієї країни до експорту зазначеної продукції.

За інформацією служби, остаточне рішення про затвердження переліку українських виробників яловичини було схвалене до 7 серпня 2019 року під час офіційного візиту до України делегації Генеральної митної адміністрації Китайської народної республіки (GACC). Це рішення стало результатом роботи інспекційної місії GACC, яка перебувала в Україні 3-10 червня 2019 року з метою оцінки системи державного контролю за виробництвом м’яса великої рогатої худоби.

Читати всі новини