Кабмін хоче скасувати деякі податкові пільги для бізнесу з 1 липня

КМУ ухвалив законопроект, який із 1 липня 2023 року повертає підприємства на систему оподаткування, що діяла до впровадження пільгового режиму в 2%, та відновлює документальні перевірки бізнесу. Зокрема, йдеться про скасування можливості для ФОПів та юридичних осіб бути платниками єдиного податку ІІІ групи із застосуванням ставки єдиного податку у розмірі 2% від суми доходу та добровільного принципу сплати єдиного податку ФОПами - платниками єдиного податку І та ІІ груп.

Крім того, законопроект скасовує норми щодо зупинки проведення документальних перевірок і водночас повертає застосування штрафних санкцій за порушення податкового законодавства, правильності нарахування, обчислення та сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. Повертаються штрафи і за порушення порядку використання реєстраторів розрахункових операцій/програмних реєстраторів розрахункових операцій.

Скасування пільгових умов оподаткування для ФОПів та юросіб дозволить додатково залучити у 2023 році до бюджетів близько 8 млрд грн.

 

Детальніше: http://bit.ly/40enIMs

 

Читати всі новини