- by admin - Thu, 11/20/2025 - 00:22
Українські виробники кондитерських виробів суттєво збільшили обсяги експорту у січні – вересні 2025 року. За 9 місяців за кордон було відправлено 214 тис. т. солодкої продукції на суму $660 млн. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року, це на 17,6% більше у фізичному вимірі та на 29,2% – у грошовому еквіваленті.
Близько 40% виготовленої в Україні кондитерської продукції експортується, а ключовими ринками залишаються країни Європи. Найбільші обсяги продукції надходять до Румунії, Польщі, Молдови, Німеччини, Латвії та Литви. Водночас Україна імпортує переважно какао-сировину, жири та ароматизатори, необхідні для виробництва.
У 2025 році середня вартість тонни експортованих кондитерських виробів становить $3084, що на 25% вище рівня 2021 року.
Детальніше: http://surl.li/jjjjtfredwsqapppopojk