Черкащина стала пілотною для втілення канадійської ініціативи із залучення інвестицій

Черкащина стала пілотною областю, де реалізовуватимуть ініціативу «Сприяння реалізації регіональних інвестиційних проектів в Україні». Її втілюватимуть в межах п’ятирічного проекту від компанії Alinea International «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe), що впроваджується коштом Уряду Канади. Переваги запровадження цієї ініціативи для Черкащини вчора обговорили в ОДА очільник області Роман Боднар та представники проекту.

Про ініціативу та ключові її положення розповіли представник проєкту SURGe Віталій Белецький та група радників ініціативи Юрій Третяк, Анатолій Ткачук, Олена Нижник і Василь Федюк. Суть проєкту полягає у тому, щоби саме громада обирала пріоритетні напрямки публічного інвестування залежно від власних потреб. У пріоритеті – об’єднані територіальні громади, підвищення їхнього потенціалу. Зокрема експерти допомагатимуть виявляти інвестиційні потреби ОТГ, готувати проекти та втілювати їх. Залучатиметься до роботи й Агенція регіонального розвитку Черкаської області, яка уже має досвід аналогічної роботи з громадами.

– Канада є ключовим партнером України, – зауважує Роман Боднар. – Нині ця країна втілює у нас 13 своїх проектів. Черкащина ж стала частиною одного з них, як першопроходець. Ми налаштовані на конкретні результати та роботу, яка збагатить досвід кожного з нас. Разом з командою ми виокремили два стратегічних ключових шляхи розвитку Черкащини, які є взаємодоповнюваними та взаємопоєднуваними. Перший великий напрямок – формування спроможної економіки. Другий – покращення якості життя, а це й освіта, культура, безпека, екологія. Стала економіка формує інвестиції для розвитку та покращення якості життя. Останнє формує кадровий потенціал із освічених кваліфікованих людей, які прагнуть працювати вдома. У цьому плані для нас важливий досвід та консультації міжнародних експертів.

Під час зустрічі з ключовими стейкхолдерами Черкащини, експерти також представили та обговорили основні принципи, методологію та спільний план реалізації ініціативи.

 

Читати всі новини