Американські інвестори зацікавлені брати участь у проєктах по відновленню та модернізації енергетичного сектору України

Перспективи співробітництва між Україною і США обговорили під час відеоконференції Перший віцепрем’єр-міністр – Міністр економіки України Юлія Свириденко, радник Держсекретаря США з питань енергетики Джеффрі Паєтт, Міністр енергетики України Герман Галущенко, керівник «Укренерго» Володимир Кудрицький, представники найбільших американських енергетичних компаній, а також посол США в Україні Бріджит Брінк та посол України в США Оксана Маркарова.

Україна в найближчі п’ять років буде зосереджуватись у створенні нових генеруючих потужностей на базі відновлювальної енергетики, створенні балансуючих потужностей на базі ГЕС, а також розвивати маневрову децентралізовану генерацію. Також окремо буде приділятись увага проєктам з накопичення енергії та розвитку атомної генерації.

Ще одним напрямком відновлення української енергетики має стати модернізація та розширення систем передачі та розподілу, а саме розвиток «розумних» мікромереж та розширення пропускної здатності інтерконекторів, ліній передач між Україною та Словаччиною, Україною та Румунією.

В період до 2026 року Україна планує локалізувати виробництво енергетичного обладнання.

Керівники американських компаній Baker Hughes, Bechtel, GE Vernona, Halliburton, Holtec, Invenergy, NuScale Power, Schneider Electric USA запевнили, що готові до тісної співпраці. Більшість з них підтвердили свою готовність створювати нові робочі місця в Україні й підтримувати енергетичний сектор у “зеленому” переході. 

Детальніше: https://bit.ly/3DhO8Te

 

Читати всі новини