- by admin - Fri, 10/28/2022 - 03:44
Наказом Мінагрополітики від 14.09.2022 року № 682 затверджено Гігієнічні вимоги до швидкозаморожених харчових продуктів, призначених для споживання людиною.
Прийняття Гігієнічних вимог є черговим кроком щодо виконання міжнародних зобов’язань України, передбачених Угодою про асоціацію з ЄС, створює в Україні спільні з країнами-членами ЄС правила функціонування ринку швидкозаморожених харчових продуктів.
Гігієнічні вимоги чітко регламентують:
- загальні принципи, що їм мають задовольняти швидкозаморожені харчові продукти;
- рівень температури, що її необхідно підтримувати на потужностях, що здійснюють поводження, зберігання, складування, транспортування та/або обіг швидкозаморожених харчових продуктів;
- вимоги до морозильного обладнання та перелік кріогенних середовищ (рідин), що дозволено використовувати для швидкого заморожування харчових продуктів;
- особливості маркування швидкозаморожених харчових продуктів;
- здійснення моніторингу температури під час транспортування.
Гігієнічні вимоги вводяться в дію через три роки з дня припинення або скасування воєнного стану, а харчові продукти, які відповідали вимогам законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів, що діяло до введення в дію цього наказу, але не відповідають вимогам цього наказу, можуть перебувати в обігу до закінчення мінімального терміну придатності або граничного терміну споживання (дати «вжити до»).
Детальніше: https://bit.ly/3eTKKp6