Японія зняла заборону на експорт українського м’яса птиці та яєць

Японія зняла заборону на експорт українського м’яса птиці та яєць. З 2 серпня 2021 року Японія зняла заборону на експорт м’яса птиці та яєць з України, яка вводилася у грудні минулого року у зв’язку з поширенням в Україні патогенного грипу птиці.

Відповідне рішення Міністерство сільського господарства, лісництва та рибальства Японії ухвалило за результатами переговорів із дипломатами МЗС України та Держпродспоживслужбою. Українська сторона детально поінформувала японських партнерів про заходи з боротьби зі спалахами захворювання на грип птиці.

«Ми не лише створюємо нові можливості експорту для українських компаній, але і відновлюємо доступ на іноземні ринки, які з тих чи інших причин закривалися. Такі рішення про закриття зазвичай ухвалюються швидко, а на те, щоб переконати партнерів відкрити ринок заново, потрібні тривалі зусилля. Я радий, що нам вдалося переконати японських партнерів у безпечності українських продуктів, і українські компанії віднині знову можуть експортувати свою продукцію», – заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

«Держпродспоживслужба спільно з МЗС провела дуже велику роботу зі зняття обмежень та відновлення експорту української продукції птахівництва. Раніше обмеження були скасовані Йорданією, Сінгапуром, Киргизстаном та іншими країнами», – розповіла голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.

Нагадаємо, Україна відновила статус країни, вільної від високопатогенного грипу птиці, відповідно до Кодексу здоров'я наземних тварин Міжнародного епізоотичного бюро.

 

Джерело: Дія.Бізнес.Експорт

 

Читати всі новини