Відсьогодні індустріальні парки можуть подавати заявки на отримання фінансування від держави

Міністерство підписало договір з АТ "Укрексімбанк" про співпрацю за програмою "Державне стимулювання створення індустріальних парків" .

Ініціатори створення індустріальних парків та керуючі компанії можуть подавати заявки на отримання державного стимулювання за 2 напрямами.

За першим напрямом передбачено безповоротне фінансування для облаштування індустріальних парків та будівництва необхідної інженерно-транспортної інфраструктури, включаючи дороги, лінії зв’язку, газо-, водо- та електропостачання.

За другим напрямом підприємці та інвестори зможуть отримувати компенсацію витрат на підключення та приєднання до інженерно-транспортних мереж.

У державному бюджеті на підтримку розвитку інфраструктури індустріальних парків передбачено 1 млрд грн. Зацікавлені парки зможуть претендувати на отримання до 150 млн грн фінансування від держави на умовах співфінансування.

Заявки вже можна подавати в державний Укрексімбанк. До кінця тижня заявки почне приймати також Ощадбанк, найближчим часом до програми долучиться й Укргазбанк.

Заявки розглядатимуть та затверджуватимуть за прозорою процедурою в порядку черговості.

Державну підтримку можна спрямувати на будівництво підстанцій, підведення електромереж, водо- і газопроводів та інших обʼєктів промислової інфраструктури. Фінансування надаватиметься на умовах співфінансування із заявником 50/50 (для деокупованих територій - 80/20).

Договори передбачатимуть чіткі зобов'язання заявника перед державою, зокрема, введення в експлуатацію 5 тис. кв. м промислової нерухомості протягом 2 років та залучення не менше 2 учасників протягом 3 років.

Детальніше: http://surl.li/zaxpoj

 

Читати всі новини