Україна, Румунія та Молдова запустили другий етап пілотного проєкту з обміну митною інформацією

Державна митна служба України, Митна адміністрація Румунії та Митна служба Республіки Молдова розпочали другий етап пілотного проєкту з обміну попередньою митною інформацією. Проєкт триватиме до 12 липня 2024 року та реалізовуватиметься у пунктах пропуску «Порубне – Сірет» та «Рені – Джурджулешть – Галац» з використанням платформи SEED+ за підтримки проєкту Програми EU4Digital.

Запровадження механізму обміну попередньою митною інформацією пришвидшить процедуру здійснення митних формальностей та дозволить ефективніше використовувати митну інфраструктуру. Для ЄС така процедура сприятиме спрощенню міжнародної торгівлі, запобігатиме шахрайству з ПДВ та протидіятиме транскордонній злочинності.

Держмитслужба активно працює над розширенням співпраці з країнами-членами ЄС у сфері обміну попередньою митною інформацією. Цей пілотний проєкт є важливим кроком на шляху до інтеграції України в європейський митний простір.

Довідково

Програма EU4Digital фінансується Європейським Союзом та спрямована на підтримку цифрової трансформації в країнах Східного партнерства.

Детальніше: http://surl.li/ukwbd

 

Читати всі новини